top of page

Comunicat davant la suspensió de la Festa Major de Sant Llorenç

Actualizado: 6 ago 2020

El passat 22 de juliol l'Ajuntament va informar de la suspensió de tots els actes de la Festa Major de Sant Llorenç. Davant d'aquesta decisió, a iniciativa de l'Associació Cultural L'Empelt, algunes entitats i col·lectius de Sant Climent han signat un comunicat que manifesta la consternació per la decisió, i aposta per la generació d'activitats i iniciatives alternatives, que compleixin les recomanacions sanitàries, però que permetin el desenvolupament de l'activitat cultural i esportiva, especialment en dates assenyalades com són les festivitats locals, però també durant la resta de l'any. Davant la probabilitat que la situació anòmala s'allargui, les entitats es posicionen a favor d’un model que no impliqui constantment la cancel·lació d’actes d’àmbit cultural i esportiu, sinó que treballi per adaptar-los a la situació actual, fomentant la creativitat per tal de reformular-los. El comunicat ha estat entrat per instància el 29 de juliol, i el signen entitats culturals, esportives, juvenils i polítiques del municipi.


Podeu llegir el comunicat íntegre seguidament, o descarregar-vos-el en format pdf al següent enllaç.


Comunicat respecte la cancel·lació

de la Festa Major d’Estiu 2020


Les entitats sotasignants d’aquest comunicat volem manifestar la nostra sorpresa i consternació per la decisió de l’equip de govern de suspendre la Festa Major d’Estiu 2020, informada a través d’un comunicat el 22 de juliol, sense valorar la situació amb altres agents implicats ni proposar alternatives.


Les entitats culturals i esportives som conscients de la situació i, pel compromís social i cívic que la nostra activitat comporta, assumim la responsabilitat de ser agents actius en la lluita contra la pandèmia, tan des de la solidaritat, la conscienciació, i també des de la defensa dels drets socials i col·lectius.


Sabem que el programa d’activitats que es preparava de cara a la celebració de la Festa Major d’Estiu ja estava adaptat a la situació, i que aquests actes complien amb les mesures de prevenció i seguretat proposades per les autoritats per a actes culturals, limitant l’aforament, garantint la distància entre grups de cohabitants, fent obligatori l’ús de mascareta...


Entenem que formar part del consistori en aquests moments no ha de ser gens fàcil, ja que cal prendre decisions sobre una situació de gran complexitat, i que sempre poden caure crítiques d’uns o d’altres. Tot i això, considerem que l’opció de suspendre tots els actes de la Festa Major d’Estiu és la més fàcil, i malgrat s’anuncia sota criteris sanitaris i de responsabilitat, la suspensió de la Festa Major porta implícit un missatge: que la cultura i les activitats de caràcter comunitari, no són importants.


Des de les entitats de Sant Climent volem reivindicar el paper de la cultura, el paper dels actes i activitats de caràcter popular i comunitari, com a elements essencials per la creació de cohesió social, de sentiment de comunitat, i també, com uns vehicles importants per potenciar actituds cíviques i de responsabilitat envers els convilatans.

Proposem aprofitar les activitats culturals i esportives com a plataformes per reivindicar la importància de seguir les recomanacions sanitàries, per potenciar l’empoderament ciutadà i l’autoresponsabilitat, per incidir en el sentiment de comunitat, en la importància de les accions individuals i de l’empatia per superar, amb l’esforç col·lectiu, el conjunt de situacions desfavorables en diferents àmbits que la pandèmia ha comportat.

Som conscient que l’epidèmia provocada pel Sars-Cov 2 no està del tot controlada, i que van apareixent rebrots, com ja s’havia estimat per part dels experts i d’institucions com el Departament de Salut.


Aquesta situació de restriccions i limitacions pot durar encara mesos. Com a entitats del sector cultural i esportiu ens posicionem a favor d’un model que no impliqui constantment la cancel·lació d’actes d’àmbit cultural i esportiu, sinó que treballi per adaptar-los a la situació actual, fomentant la creativitat per tal de reformular-los, o bé crear-ne de nous per tal que s’adeqüin a les normatives, recomanacions i limitacions vigents, però que segueixin fomentant valors com el voluntariat, la participació ciutadana, la cohesió social, la creació de comunitat i el civisme, entre d’altres.


Ens posem a la disposició de l’Ajuntament, com ho hem fet sempre, per tal d’oferir, repensar, crear i aportar nous models d’activitats i de festa popular, però a la vegada demanem el compromís de treballar conjuntament amb les entitats i altres agents socials perquè la cultura no sigui una damnificada més (encara) d’aquesta pandèmia.


LA CULTURA reinventem-la

LA FESTA MAJOR celebrem-la


Signen:

Associació Cultural L'Empelt

Associació Esportiva Sant Climent

La Banddarra

Organització de les Penyes de Sant Climent de Llobregat

Consell Local per la República

Fomarians Diables de Sant Climent

Gent x Sant Climent

Memòria i vida

+de1000. Històries de Sant Climent de Llobregat

Associació Namasté d'Amics del Ioga de Sant Climent de Llobregat

28 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page