top of page

La Festa Major de Sant Llorenç més completa

Dijous 4 d'agost es donava el tret d'inici a la Festa Major de Sant Llorenç amb la Refrescada del Situ, el personatge que explica, a través de la seva llegenda, perquè el climentons i climentones celebrem la Festa Major d'estiu en aquesta data. El gegantó més boig de Sant Climent, acompanyat de la xaranga Bandsonats, va realitzar una cercavila pels carrers del poble, que va acabar amb la sindriada popular i la tancada fins al Casal al ritme de "La Climentona".


Dissabte 6 la Porca va voler despertar els climentons amb el seu "Encierru", un nou acte on, després dels 3 càntics per demanar la protecció de Sant Llorenç, la Porca va sortir a perseguir els més valents carrer de l'Església avall. En arribar a l'Ajuntament, va oferir el seu ball i va convidar als més matiners, i als qui encara no havien anat a dormir, a xocolata amb melindros.


La nit del dissabte, la colla gegantera va organitzar un sopar popular previ al ball de Festa Major, on també hi va ser present portant la barra de la festa, així com diumenge durant el concert d'havaneres a càrrec de "Les Anxovetes".


Després de 2 dies de descans, dimecres 10 d'agost començava el dia al so del Toc de Matinades a càrrec dels grallers "Els Ginjolers". A les 10 del matí els gegants començaven la seva passada pels Hortets i la Costa Fustera, acabant a la Plaça Lluís Companys on, després de fer les balladetes davant de l'alcalde, els gegants van acompanyar les autoritats a l'Ofici de Festa Major. Acabada la cerimònia, els gegants van entrar a l'Església on, després de la renovació del Vot de Poble, van realitzar el "Ball Nou". Seguidament iniciaren la passada pels carrers del centre que acabà amb les balladetes a la Plaça Lluís Companys, abans d'iniciar el vermut de Festa Major.


La tarda de la diada del copatró s'inicià amb una ballada de sardanes, després de molts anys sense presència d'aquest acte en cap festa major climentona. La Cobla Sabadell va interpretar algunes sardanes, acabant amb la tant nostrada "Per Cireres Sant Climent!", que va ser ballada conjuntament per tots els presents. En acabar la ballada, la cobla va acompanyar el Situ des del Casal fins a Cal Segasta en la seva tancada, servint aquesta com a cercavila de cloenda de la Festa Major.
14 visualizaciones0 comentarios

Komen


bottom of page