top of page

L'Associació Cultural L'Empelt organitza o participa a les següents activitats culturals durant l'any.

calçotada_2019.jpg

Calçotada popular

2n cap de setmana de març

El diumenge del 2n cap de setmana de març té lloc la Calçotada Popular de Sant Climent, un àpat popular amb què es dona la benvinguda a la primavera i el bon temps.

IMG_20180423_104554.jpg

Sant Jordi

23 d'abril

Durant la diada del patró de Catalunya es realitza la tradicional venda de roses a càrrec de la Comissió Focs de Sant Joan i la venda de llibres per part de l'associació, a l'estand de la plaça.

IMG_20181026_195734.jpg

Dia de l'Associacionisme

Pels vols del 4 de juny

L'associació es suma a la iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya organitzant alguna xerrada, taller o jornada.

CIMG1665.JPG

Flama del Canigó

23 de juny

Des de 1974 Sant Climent rep la Flama del Canigó de la mà de la Comissió Focs de Sant Joan qui, des de l'any 2008, baixa la Flama directament del cim de la màgia muntanya.

2013-03-08 15.51.21.jpg

Tallers a l'Escola

Novembre

Durant els dies previs de la Festa Major la Llúcia i els capgrossos visiten l'Escola Bressol i els alumnes de 1r i 2n de l'Escola Sant Climent realitzen tallers de descoberta sobre els Gegants i el Ball de Gitanes.

ram.jpg

Primavera Cultural

Març-abril-maig

L'associació participar en aquest cicle de foment de la cultura local organitzat per l'Ajuntament amb activitats, tallers o assajos oberts dels balls.

_SAB9692.jpg

Exposició de Cireres

Penúltim cap de setmana de maig

Durant la que és la festa més concorreguda de Sant Climent, l'associació organitza el Seguici Inaugural, el Seguici Infantil i la representació de "La Llegenda del Cirerer"

IMG-20170619-WA0011.jpg

Gegantada

3r dissabte de juny

La nit més boja dels gegants, en què ballen pels carrers acompanyats d'una xaranga, ve precedida per un sopar popular i activitats lúdiques durant la tarda.

Situ 13.jpeg

Festa Major d'Estiu

Sant Llorenç, 10 d'agost

La vigília de Sant Llorenç o el primer dia de Festa Major és quan té lloc la Cercavila del Situ, una cercavila refrescant i boja. Durant la diada del copatró, els gegants realitzen les seves balladetes.

fm_hiven_2019__064_w.jpg

Festa Major d'Hivern

Sant Climent, 23 de novembre

Els balls del Seguici Festiu són els protagonistes de la festa patronal, que s'inicia amb el pregó i l'Esclat, i que té el punt àlgid en la Cercavila de Festa Major amb el lluïment de tots els balls i de les colles convidades de la Mostra de Grups Folklòrics.

bottom of page