top of page

El Ball de Mocadors

des de 2018

Aquesta dansa, de nova creació, és interpretada per infants que realitzen un seguit d’evolucions que tenen com a protagonista els mocadors que s’entrelliguen al so de les grallers amb una coreografia inspirada en moviments propis d’alguns balls de valencians del camp de Tarragona.

S’estrena per la festa Major de 2018, i és un ball dansat per infants. Els dansaires del Ball de Mocadors porten una indumentària uniforme, caracteritzada pel color blau, representant els torrents i fonts que desemboquen a les tres rieres que conformen el terme de Sant Climent. Les nenes porten faldilla blau cel amb un davantal de cos sencer blau marí. Els nens pantalons blau marí i faixa blau cel. Calcen les tradicionals espardenyes. Com a element principal porten uns mocadors grans de tons de blau variats.

La música és obra de Joan Vicens i Pueyo i és interpretada per una formació tradicional de grallers.

Les actuacions principals del ball tenen lloc durant el Seguici Infantil de l'Exposició de Cireres, cap a finals de maig, i a la tanda de lluïment durant la Festa Major de Sant Climent, pels volts del 23 de novembre.

bottom of page