top of page

El Situ

des de 2010

L'any 2010 s'estrena un gegantó manotes de facturació casolana, amb la intenció de dinamitzar la Gegantada, i apropar els gegants a un nou públic, d'una manera més gamberra. El Situ estava fet a partir del cap del capgròs Patufet, i tenia la característica que llençava aigua per la boca.

L'any 2019, amb la intenció de recuperar la història de la Festa Major de Sant Llorenç, el Situ es reconverteix en un nou personatge, vinculat a un conte que s'estrena l'any 2020, i que explica l'origen del Vot de Poble que el poble de Sant Climent realitza a Sant Llorenç durant la Guerra del Francès, a principis del segle XIX.

El nou gegantó vesteix com un soldat de les tropes napoleòniques, i va ser construït pel Taller l'Esfera de Bellpuig d'Urgell.

La seva actuació principal té lloc la vigília de Sant Llorenç o el primer dia de la Festa Major d'estiu, on es recrea la situació viscuda l'any 1809 que va original el Vot de Poble, i que acaba amb una cercavila boja i refrescant, acompanyats d'una xaranga.

bottom of page