top of page

El Ball de Bastons

des de 2017

L'any 2017 un grup de joves s'engresca per crear una colla bastonera a Sant Climent. A través del contacte amb la Colla Nova de Bastoners de Castelldefels s'assenten les bases de la nova colla, que ballarà segons l'estil tradicional del Garraf els balls tradicionals de la vila de Sitges. Durant la Festa Major d'aquell mateix any el Ball de Bastons es presenta en societat, acompanyat pels padrins de la Colla Nova. En la indumentària es mantenen els colors característics de les colles de cultura popular del municipi, amb faldó verd, i faixa i camals vermells. Els balls tradicionals que interpreten requereixen la participació de 12 dansaires. L'any 2019 estrena un ball propi compartit amb la colla castelldefelenca, el Ball del Compromís que té la peculiaritat de requerir 16 dansaires per la seva execució. Durant la 46a Exposició de Cireres, l'any 2021, s'estrena el primer ball propi de la colla, "Cirerers florits", amb música de Xavi López i coreografia col·lectiva de la colla.

Les actuacions principals del ball tenen lloc durant la inauguració de l'Exposició de Cireres, cap a finals de maig, i durant la Festa Major de Sant Climent, pels volts del 23 de novembre.

El ball ha participat en actuacions i trobades a Castelldefels, Castellbisbal i a l'Ermita de Sant Ramon de Sant Boi de Llobregat, i fins a Baixàs, a la Catalunya del Nord.

bottom of page