top of page

Sobre nosaltres

L'Associació Cultural L'Empelt de Sant Climent de Llobregat neix l'any 2019 arran de la refundació de l'associació Geganters i Grallers de Sant Climent, amb la voluntat d'esdevenir una entitat dinamitzadora de la cultura popular i de les festes de caràcter tradicional local, donant servei a les seccions que la conformen, així com un paraigües sota el qual noves iniciatives puguin prendre forma.

 

_SAB0166_.jpg

Missió

L’associació té com a missió establir i promocionar actes de caràcter tradicional i popular en les principals festivitats de Sant Climent de Llobregat, amb la voluntat d'implicar la ciutadania i institucions per convertir aquests actes en referents inalienables de dites festivitats.

Per fer-ho es marca els següents objectius:

Promoure les expressions de caràcter folklòric popular i tradicional català propis de Sant Climent de Llobregat, potenciant-les especialment en el marc de la Festa Major.

 

Dinamitzar les festes de caràcter tradicional i popular de Sant Climent de Llobregat.

 

Fer pedagogia i fomentar l’estudi sobre els elements folklòrics i patrimoni festiu de caràcter tradicional.

 

Donar suport i recolzament a les seccions que conformin l’entitat.

 

Fomentar els valors que ajudin a convertir les activitats de caràcter tradicional en un element de foment de la cohesió social.

festa_major_hivern_0210_redimensionar.jp

Visió

L’entitat és un ens jurídic que agrupa els diferents balls i elements d’imatgeria festiva que conformen el Seguici Festiu de Sant Climent i que participen en els actes de la Festa Major i altres festivitats locals, junt amb altres seccions que fomenten la cultura popular.

 

Som cultura i tradició popular, formem part de la societat civil i els nostres associats donen legitimitat a la difusió de la cultura i tradició de manera altruista i voluntària. Busquem divulgar i promoure a la població el llegat cultural i els elements folklòrics, fent-los partícips dels espais festiu. La nostra evolució ha estat encaminada a ampliar i consolidar els coneixements, les manifestacions de caràcter folklòric i els actes populars on aquests hi són presents.

PB260188w.jpg

Valors

Compromís envers la cultura.

 

Enfoquem la nostra acció en el poble, la seva tradició i la seva gent.

La festa és el nostre marc natural d’actuació.

 

Volem fer partícip la població en tota la seva transversalitat.

Treballem des del voluntariat de forma altruista i desinteressada.

 

Volem fomentar el sentiment de comunitat i la cohesió social.

 

Busquem la qualitat en els actes que organitzem.

 

Tenim en compte la sostenibilitat

humana, econòmica i mediambiental.

 

Fomentem la catalanitat defensant la cultura i la identitat catalana des de la diversitat i el respecte.

 

Som apartidistes.

bottom of page