top of page

13 colles geganteres, 5 de les quals de fora de Catalunya, participen a la celebració dels 30 anys d

Serà aquest cap de setmana 17 i 18 de juny i amb cercaviles, espectacles, concerts i àpats populars

Els gegants de Sant Climent de Llobregat celebren aquest cap de setmana els seus 30 anys amb una trobada de dos dies amb 13 colles convidades, 5 de les quals són de fora de Catalunya. Hi participaran els gegants de Bergen op Zoom (Països Baixos), els de Villava-Atarrabia (Navarra), els de Maó (Menorca), els de Tuïr (Catalunya Nord) i els de Borja (Aragó). Les colles catalanes convidades són les de Peramola, Badalona, Falset, Sallent, Torroella de Montgrí, Masquefa, La Ràpita i Lleida.


Entre les colles convidades hi ha els gegants de Bergen op Zoom (Països Baixos), els de Villava-Atarrabia (Navarra), els de Maó (Menorca), els de Tuïr (Catalunya Nord) i els de Borja (Aragó)

Les colles de fora de Catalunya tindran el seu protagonisme la tarda de dissabte 17 de juny, amb una cercavila pels carrers de Sant Climent de Llobregat on presentaran els seus balls i les seves músiques. I després dels sopar popular, començarà un espectacle itinerant ‘Estem de festa!’ produït per les entitats culturals climentones en què faran una mostra dels seus balls típics, que s’acostumen a ballar per festa major, com el ball de mocadors, bastons, cireraires i el ball de gitanes, entre d’altres sorpreses.


La trobada completa de totes les colles serà diumenge 18 de juny, en què s’hi sumaran els gegants catalans convidats en representació de les diferents vegueries catalanes. L’objectiu és gaudir d’una mostra única de gegants d’arreu del territori català i dels seus balls. Després de la cercavila tots els gegants acabaran ballant a la plaça de la Vila amb un esclat de festa en què compartiran el ball ‘La climentona’ dels gegants de Sant Climent de Llobregat.


Els gegants de Sant Climent fan 30 anys


L’any 1993 l’Ajuntament adquireix una parella de gegants per al municipi, i es constitueix la colla gegantera. Els Gegants, amb el nom de Climent i Roser, que representen dos pagesos cireraires de la vila, són batejats el 19 de juny de 1993, apadrinats pels Gegants d’Olesa de Bonesvalls, Joan i Marta. Van ser construïts al Taller Can Boter de Tiana, i compten amb diferents balls propis. L’any 2001 s’estrena la geganteta Llúcia, que inicialment representava una gegantera de la colla, però que a partir del 2016 va ser restaurada de manera que des d’aquell moment representa una jove pagesa de finals del segle XIX, talment com els gegants Climent i Roser.


Els gegants de Sant Climent han estat els amfitrions de les Trobades de Gegants que s'han celebrat al municipi des del 1993. Participen activament a les festes locals com l'Exposició de Cireres i les Festes Majors de Sant Llorenç i de Sant Climent. L'any 2018, Sant Climent va ser proclamada XXXI Ciutat Gegantera de Catalunya.


Aquí podreu consultar el programa complet27 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page