top of page

Els Gegants tornen als carrers per la Festa Major de Sant Llorenç

Actualizado: 12 ago 2021

Com cada 10 d'agost, Sant Climent ha celebrat la seva Festa Major d'estiu, enguany encara amb forces limitacions, no només per les recomanacions sanitàries, sinó també pel risc d'incendis.


Tot i això, després d'un any de sequera arran de la suspensió total de la Festa Major l'any passat, el Situ, els Capgrossos i els Gegants han tornat a fer acte de presència als actes de la festivitat.


El Situ, junt amb la tronada, ha sigut l'encarregat de donar inici als actes tradicionals, el vespre del 9 d'agost, diada de vigília. Acompanyat dels grallers "Els Ginjolers" i amb la participació també dels capgrossos Patufet, Col, Sol i Lluna, ha realitzat la seva refrescada en un acte estàtic amb aforament limitat, on 250 persones han rebut al particular personatge.La diada de Sant Llorenç, dimarts 10 d'agost, s'ha iniciat amb el Toc de Matinades que els grallers "Els Ginjolers" han portat per alguns carrers del poble. A 3/4 d'11 els Gegants han realitzat la seva tradicional balladeta davant l'alcalde abans d'iniciar l'anada a ofici. La missa en honor a Sant Llorenç és el moment en què es renova el Vot de Poble iniciat l'any 1810. Els gegants Climent i Roser han estat presents en aquest ritual, realitzant el Ball Nou a l'interior del temple, que ha estat el precursor de la cercavila que ha portat els Gegants i Capgrossos per diferents carrers de la població, on el públic ha pogut gaudir de les balladetes dels gegants veient-los passar.
36 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page