top of page

Exposició de Cireres: la cultura popular torna a ser la protagonista!

El maig és temps de cireres a Sant Climent. I l'Exposició de Cireres és la festivitat més popular de la població. Per aquest motiu, els balls i gegants han sigut, un cop més, protagonistes d'algunes de les principals activitats d'aquesta festa.


Divendres 20 de maig el Correfoc de les Cireres obria els actes festius, amb la participació de la Porca acompanyant els Fomarians. Dissabte 21 al matí, els grallers anunciaven amb el Toc de Matinades l'inici de la festivitat, i els balls, els gegants, i la Porca realitzaven el Seguici Inagural i la tanda de lluïment dels balls abans de la inauguració de l'Exposició, a càrrec de la Molt Honorable Presidenta del Parlament de Catalunya, la senyora Laura Borràs. El Ball de Bastons, la Porca, els Capgrossos i els Gegants van oferir els seus balls, i el Ball de Gitanes va tancar la mostra amb els seus versos irreverents. A mig matí, els gegants, els capgrossos i la Porca realitzaven la Tancada per quedar exposats al Casal de Cultura.


El vespre del dissabte va tornar a portar a escena "La Llegenda del Cirerer", la representació de la llegenda local que explica l'origen del conreu de cireres al municipi, amb la participació d'actors, els fomarians, la Porca i els Gegants, i acompanyats amb la música de la Companyia Imaginària d'Arrel qui, en acabar la representació, va acompanyar els gegants i la Porca fins al Casal al so de "La Climentona".


Diumenge era el torn dels més petits, amb el Seguici Infantil, que iniciava el Ball de Cireraires fent la seva tradicional cercavila per l'espai firal, fins al Casal, on el Ball del Patatuf i el Ball de Mocadors els esperaven per iniciar la baixada fins a la Plaça. Seguidament, els balls de lluïment van mostrar les habilitat dels petits dansaires. La diada ex cloïa amb la ballada popular del Patatuf i un concert-vermut a càrrec del grup de música tradicional "Atzavara" i els grallers "Els Ginjolers".




11 visualizaciones0 comentarios
bottom of page