top of page

La Festivitat de Sant Antoni Abat dona inici als actes de L'Empelt 2022

El passat diumenge 16 de gener es va celebrar a Sant Climent de Llobregat la Festivitat de Sant Antoni Abat. Després de 2 anys de sequera, la festa dedicada als animals i amb remembrança del món rural, va tornar a la nostra vila, de la mà dels Amics dels Tres Tombs i amb la implicació de l'Associació Cultural L'Empelt.


La diada va començar amb l'Anada a Ofici de la Mula Pastora de Can Pinet, un nou element festiu, de factura casolana, que es va estrenar durant la diada que ha esdevindrà un nou al·licient per a la festivitat de Sant Antoni Abat.


A 3/4 d'11 la missa en honor a Sant Antoni donava inici, i acabava, com ja és tradicional, amb la benedicció dels panets amb què els Amics dels Tres Tombs obsequien els assistents.


Seguidament, la Mula, encapçalada per la Bandera, va dirigir-se a la plaça acompanyant la comitiva. A les 12 del migdia, a la Plaça de la Vila, tenia lloc la presentació i benedicció de la Mula Pastora, així com de tots els animals que van apropar-se. Seguidament, la diada continuava amb els Tres Tombs Infantils, amb la possibilitat de pujar dalt d'un poni i fer una volta a la plaça, i gaudint de les balladetes de la Mula Pastora, acompanyada dels grallers. Durant el matí, els visitants van poder-se apropar a conèixer els rucs i les cabres de Can Colomer, que van fer estada a la plaça per un dia.


La festa acabava a 2/4 de 2 amb la rifa del tradicional tortell de Sant Antoni.


Des d'aquestes línies volem agrair a totes les persones que han fet possible aquesta diada: els Amics dels Tres Tombs, la Parròquia, els Geganters, els grallers, en Xavier Sauret i l'Anna Vilagrassa amb tots els cavallistes, Can Colomé i l'Ajuntament.
75 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page