top of page

Sant Climent viu la Festa Major!

Del 22 al 26 de novembre, Sant Climent ha viscut els actes centrals de la Festa Major, amb la cultura popular com a principal protagonista. Les activitats culturals organitzades per l'Associació Cultural L'Empelt i les colles de cultura popular han omplert d'activitat els principals dies festius.


Dimecres 22 de novembre la tronada donava el tret de sortida a les activitat. Els balls sortien de diferents punts de la població per trobar-se a la Plaça Lluís Companys, on després del pregó, enguany a càrrec d'en Climent Salinas, l'Esclat donava per iniciada la Festa Major. En acabar, la cercavila d'inici fins al Casal de Cultura tancava els actes d'aquest primer dia de Festa Major, que no van poder continuar, com és habitual, amb el sopar popular, a causa de les obres del Casal.


Dijous 23, diada de Sant Climent, el so del Toc de Matinades, al càrrec dels Grallers "Els Ginjolers", anunciava l'inici de la diada. Els Gegants recollien les autoritats a quarts d'11 per acompanyar-les fins a l'ofici. Els Gegants van oferir el "Ball Nou" dins del temple, i en acabat, una petita cercavila amb els gegants que continuà amb les balladetes, el vermut popular i la tancada dels gegants fins al Casal.


Diumenge 26 es vivia de nou un intens matí de Festa Major. A les 9, cinc grups de grallers van anunciar l'inici de la festa amb el Toc de Matinades i el llançament de coets pels carrers de la població. A les 11, l'entrada de grallers a plaça donava a conèixer les diferents formacions musicals que prendrien part de la cercavila. A 2/4 d'11, s'iniciava la cercavila amb la participació dels elements que conformen el Seguici Festiu de Sant Climent, i amb els convidats d'enguany: l'Àliga de Sabadell, la Mulassa de Castellbisbal, i el Drac de Montblanc. A quarts d'una la cercavila arribada a plaça, on tenien lloc els balls de lluïment de tots els participants, entre ells el Ball de Gitanes, que celebrava el seu 10è aniversari. Acabats els lluïments i l'entrega de records, l'Esclat de Festa Major donava pas a la Tancada dels Gegants, amb la creació de la "Banda de la Festa Major", una formació única i efímera que cloïa els actes interpretant el pasdoble "La Climentona" per acompanyar els gegants fins al Casal de Cultura, donant així per acabats els actes de la Festa Major de Sant Climent 2023.


Com cada any, els capgrossos i la Llúcia han visitat els dies previs a la Festa Major l'Escola Bressol, on els més petits de la vila els han pogut conèixer. Així mateix els Gegants, els capgrossos i la Porca han estat exposats al Casal de Cultura els dies previs a la festa, junt amb l'exposició de plafons sobre les colles que conformen el Seguici Festiu de Sant Climent. I els alumnes de 1r, 2n i 3r de primària han conegut, de primera mà, la imatgeria festiva, el Ball de Gitanes i el Ball de Bastons, gràcies als tallers realitzats a l'escola a càrrec de les colles de cultura popular.


Us deixem un recull de fotografies de les diferents activitats, a càrrec de la Sabina Torras, del Foto-Video Torras.



7 visualizaciones0 comentarios
bottom of page