top of page

Torna la Festa Major al carrer!

Després d'un any on la pandèmia ha limitat, i molt, l'activitat cultural al carrer, la Festa Major de Sant Climent 2021 ha permès que els balls popular i la imatgeria festiva prenguessin de nou els carrers i places de la població.


En aquesta edició 2021 s'han recuperat tots els actes festius de caràcter tradicional, a excepció dels àpats populars. Divendres 19 de novembre es donava l'inici a la festa amb el Pregó i l'Esclat de Festa Major. Com cada any, les colles sortien de diferents punts del poble per trobar-se davant de l'Ajuntament i escoltar el Pregó. En acabat, l'Esclat de Festa Major amb la música, foc i confeti, donava inici a la festa.


Dissabte va ser el torn del correfoc, amb els tradicionals versots i l'encesa de l'Ajuntament. I diumenge 21, la plaça es tornava a omplir per gaudir dels balls del Seguici Festiu de Sant Climent i les colles convidades de la Mostra de Grups Folklòrics. L'edició d'enguany estava dedicada a la celebració del 1050è aniversari de la primera documentació escrita de Sant Climent. Una efemèride que s'ha volgut commemorar convidant a dues colles representatives de poblacions que han estat referents per a la història del nostre poble, ja que el Camí Ral que passava per Sant Climent, les va unir al llarg de molts segles: Barcelona i Vilafranca del Penedès. Ens han acompanyat l'Àliga de la Ciutat de Barcelona, i els Falcons de la capital penedesenca.


Al Seguici i tanda de lluïment hi han participat també totes les colles locals: els Fomarians, el Ball de Bastons, el Ball de Cireraires, el Ball de Gitanes, els Capgrossos, els Gegants, el Ball del Patatuf, el Ball de Mocadors, i la Porca, que s'ha incorporat enguany als actes festiu de al Festa Major.


Dimarts 23 de novembre, diada de Sant Climent, els gegants van oferir al llarg del matí les seves balladetes, interpretant un cop més el "Ball Nou" a l'interior de l'Església.Fotografies: Sabina Torras i Àlex Garcia-Miguel

14 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page